februari 10

Lyxhotell Stockholm

0  comments

Stockholm – En stad byggd på öar

Lyxhotell Stockholm listan kommer efter beskrivningen.

På Sveriges östra sida, där sötvattenssjön Mälaren flyter ut i det salta Östersjön ligger huvudstaden Stockholm. Staden består av totalt 14 öar med över 50 broar som binder dem samman. Mer än 30 procent av staden utgörs av vatten, ytterligare 30 procent utgörs av parker och grönområden och Stockholm är berömt för sin vackra natur och skärgård.

Stockholm har en alldeles särskild prakt med fina naturlandskap, charmiga byggnader och ovanligt modemedvetna människor. Med öar som alla har sin egen personlighet kan du hitta en ny miljö och atmosfär genom att åka några stationer bort. Upplev exempelvis elegans och klass på Östermalm, alternativa stilar och second hand shopping på Södermalm och en känsla av ett historiskt Stockholm i Gamla stan.

Fakta om Stockholm

Grundades: 1252
Län: Stockholm
Smeknamn: Mälarens Drottning, Eken, Nordens Venedig
Yta: 188 km2
Befolkning: cirka 910 000 (2016)
Besökare: 2 miljoner per år

Oavsett om du vill uppleva storstadens puls eller naturens lugn är Stockholm en plats där allt finns inom räckhåll. Staden har gott om imponerande museer, bra shopping, härliga parker med vacker utsikt och uteliv för alla personligheter. För att inte nämna att om du är där på sommaren kan du alltid vara säker på att en badplats är nära.

Djurgården

Ta en färja från Slussen, en spårvagn från Norrmalmstorg eller promenera till en av Stockholms mest omtyckta platser för såväl stockholmare som turister. Den gröna ön Djurgården ligger nära stadens kärna och har varit hem åt kungligheter sedan 1400-talet. Här finns trevliga områden för en promenad, såsom Blockhusudden och Djurgårdsbrunnskanalen.

Djurgården är även hem åt flera av stadens bästa museer. Till exempel kan du här ta en tur till Vasamuseet, det enda bevarade skeppet från 1600-talet i världen. Vasaskeppet är mer än 95 procent i originalskick och har hundratals skulpturer ingraverade.

Kanske är du även sugen på en tur in på Abba-museet, en interaktiv utställning om det svenska bandet och dess medlemmar som gjorde världssuccé under 70- och 80-talen. Andra populära museer och attraktioner du hittar på Djurgården är Nordiska Museet, barnmuseet Junibacken, nöjesparken Gröna Lund och djurparken för nordiska djur Skansen.

Mat och dryck

Stockholm fullkomligen kryllar av caféer, barer och restauranger för alla smaker och plånböcker. Kombinera turen genom de smala kullerstenslagda gatorna i Gamla stan med en middag på Aifur som bjuder på mat och dryck från vikingarnas tid. Vill du hellre prova på den lite senare medeltida maten är det istället Sjätte Tunnan i samma stadsdel som du ska bege dig till.

Vill du prova på riktigt bra vegetarisk mat? På Chutney mellan Medborgarplatsen och Skantull serveras endast vegetariska och veganska rätter, liksom på Hermans Trädgårdscafé som erbjuder en buffé med ekologiska ingredienser. Eller är det en saftig burgare du är sugen på? Då tillhör Flippin’ Burgers på Vasastan eller Barrels Burger and Beer i Gamla stan favoriterna.

Ja, att räkna upp alla bra matställen i Stockholm är i princip omöjligt och det finns verkligen något för alla smaker! Matkulturer från hela världen blandas på Stockholms otaliga restauranger och matställen. Och något som verkligen ligger många stockholmare varmt om hjärtat är deras många mysiga caféer, ofta med utställningar från stadens konstnärliga talanger. Så om du vill uppleva staden ur ett lokalt perspektiv är det en fika på ett mysigt café du ska ta.

6 bästa lyxhotell Stockholm listan:

1. Lydmar Hotel, 2 Södra Blasieholmshamnen, Stockholm, Sverige

lyxhotell stockholm lydmar hotel
källa: http://lydmar.com/

2. Hotel SkeppsholmenGröna gången 1, Stockholm, Sverige

lyxhotell stockholm hotel skeppsholmen
källa: http://www.hotelskeppsholmen.se/

3. Grand Hotel, Södra Blasieholmshamnen 8, Stockholm, Sverige

lyxhotell stockholm grand hotel
källa: https://www.grandhotel.se

4, Hotel Diplomat, Strandvägen 7C, Stockholm, Sverige

lyxhotell stockholm hotel diplomat
källa: http://www.diplomathotel.com/sv/hotell-diplomat-stockholm/

5. Ett Hem, 2 Sköldungagatan, Stockholm, Sverige

lyxhotell stockholm ett hem
källa: http://www.etthem.se/

6. Nobis, Norrmalmstorg 2 – 4, Stockholm, Sverige

lyxhotell stockholm nobis
källa: http://www.nobishotel.se/

Tags


You may also like

Barcelona

Istanbul

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350