Lyxhotell i Nice

Nice – Ett milt medelhavsparadis

Efter beskrivningen av staden hittar ni en lista av lyxhotell i Nice.

På latitud 43.70 och longitud 7.27 i den franska regionen Provence-Alpes-Côte d’Azur ligger Nice. Befolkningsmässigt är den Frankrikes femte största stad. Med sitt soliga väder och fantastiska havslandskap gjorde denna plats sig populär bland engelska aristokrater och impressionistiska konstnärer under 1700-talets andra halva. Sedan denna tid har målet varit en källa för både avkoppling och inspiration.

Nice omges av Baie des Anges lugna blå vatten och skyddas av bergskedjan Maritime Alps. Klimatet är milt under hela året och staden räknas som den franska Rivierans centrum. Som sådan är den både en perfekt plats för en avkopplande och inspirerande semester och en utmärkt startpunkt för att utforska den förtrollande kusten Côte d’Azur.

Fakta om Nice

Grundades: cirka 350 f.Kr.
Region: Provence-Alpes-Côte d’Azur
Betydelse: ursprungsnamnet Nikaea kom från segergudinnan Nike
Smeknamn: Nice la Belle (Nice den vackra)
Yta: 71,92 km2
Befolkning: 338 620 (2016)
Besökare: cirka 5 miljoner per år

För den som vill njuta av livet och suga in skönheten från trädgårdar och hav är Nice det ultimata resmålet. Andas in medelhavsenergin och släpp taget om den nordliga kylan. Nice har en kultur, skönhet och anda som kommer att lämna dig med minnen för livet.

Utforska omgivningarna

Nice har en tydlig italiensk karaktär som gör sig särskilt märkbar i den triangelformade Gamla Stan. Ta en promenad i detta myller av aktivitet, dagtid eller kvällstid, och slå dig ner för att smutta på en drink eller beställ en traditionell måltid.

Ett annat måste för den som älskar att upptäcka världen till fots (eller på cykel, inlines eller skateboard) är Promenade des Anglais, som är det mest berömda promenadstråket i Nice och kanske i hela Frankrike. Stråket löper fyra kilometer längs Baie des Anges och erbjuder landmärken på vägen, såsom Hôtel Negresco och Palais de la Méditerranée båda lyxhotell i Nice samt den enorma järnskulpturen “La Chaise” av Sabine Geraudie, en konstnär från Nice.

För en otrolig utsikt bör du ta dig upp på höjden Castle Hill, som erbjuder panoramavyer över staden, havet, de historiska ruinerna. Dessutom är det är en utmärkt tillflyktsort under heta sommardagar. Den som är i god form kan klättra upp längs de 213 stegen upp på höjden för att belönas med de fantastiska vyerna, men även den som inte vill klättra kan under perioden mars till oktober ta sig upp med lift för att få ett nytt perspektiv på denna oändligt vackra stad.

Viner i världsklass

Nice erbjuder förstås även gott om goda smaker för sina besökare. I och omkring staden är det populärt med ekologiska och biodynamiska viner som innehåller minimalt med kemikalier och sulfiter. Varför inte boka en vinprovningstur där du får besöka ekologiska vingårdar och uppleva Provences smaker av vin, olivolja, fruktiga marmelader, karameller och choklad?

Men du behöver förstås inte lämna staden för att få tag på lokalt producerade viner. Restaurangen La Part des Anges erbjuder lättare måltider och är känd för att ha många av landets bästa viner i lager. Eller besök bistron Vin/Vin som har en extremt kunnig personal när det gäller vin. Kanske är La Cave de l’Origine den finaste av dem alla som vid dagens måltider fylls av en blandning av franska och utländska gäster, vilka uppskattar deras originella urval av viner. Andra platser för vinälskaren är Resto Wine Notes, Cave de la Tour och Le Bistrot d’Antoine.

Nedan listar vi de 5 bästa lyxhotell i Nice:

1. Hyatt Regency Nice Palais de la Mediterranee, 13 Promenade des Anglais, 06000 Nice, Frankrike

Lyxhotell i Nice Hyatt Regency Nice Palais de la Mediterranee

källa: nice.regency.hyatt.com/en/hotel/our-hotel.html

 

2. Hotel Negresco, 37 Promenade des Anglais, 06000 Nice, Frankrike

Lyxhotell i Nice Hotel Negresco

källa: www.hotel-negresco-nice.com

 

3. Boscolo Exedra Nice, Autograph Collection, 12 Boulevard Victor Hugo, 06000 Nice, Frankrike

Lyxhotell i Nice Boscolo Exedra Nice

källa: nice.boscolohotels.com

 

4. Le Meridien Nice, 1 Promenade des Anglais, 06046 Nice, Frankrike

Lyxhotell i Nice Le Meridien

källa: www.lemeridiennice.com/

 

5. Radisson Blu Hotel, Nice, 223 Promenade des Anglais, 06200 Nice, Frankrike

Lyxhotell i Nice Radisson Blu Hotel Nice

källa: www.radissonblu.com/en/hotel-nice