februari 14

Lyxhotell Malmö

0  comments

Malmö, staden som aldrig sover, där allting händer och sevärdheterna är många. Som den tredje största tätorten i Sverige är det inte konstigt att så mycket finns att göra och att se. Med de vackra parkerna, roliga köpcentren, mäktiga muséerna och storslagna kulturella byggnader har Malmö allt man kan drömma om att få se. Att lista alla platser som bör besökas i Malmö hade varit omöjligt, men nedan ska vi gå igenom ett par av de många trevliga sevärdheter att åka till när man är på besök i Malmö.

Sevärdheter som imponerar

Turning torso

Malmös stolthet i ur och skur är utan tvekan Turning torso. Med sina otroliga 190 meter i höjd agerar den här fantastiskt stora byggnaden både som ett lägenhetskomplex samt en plats för möten och konferenser. Inte nog med att byggnaden själv är fascinerande att titta på, men den omges även av hamnen och de böljande vågorna i den vackra miljön vid Västra hamnen.

Västra hamnen

Turning torso må vara en ganska stor anledning till att besöka den här platsen, men det finns även så mycket annat att se. Mysiga caféer, ypperlig glass från de bästa av de bästa, en otrolig utsikt över solnedgången och en hamn som imponerar. Kanske vill du koppla av på stranden med en kopp kaffe eller så är du hellre i farten med att hyra Segway. Västra hamnen är verkligen ett perfekt resmål för de som vill ha en lugn och avkopplande dag på en mysig plats. Med tanke på läget är det dock bäst att ta en tur till Västra hamnen när det inte blåser, då vindarna där kan bli rätt så kraftiga under blåsiga dagar.

Malmös kanaler

Under soliga tider är detta en plats som lockar många, inte minst Malmöborna själva. Med de omgivande träden och den mysiga atmosfären är det inte ovanligt att hyra trampbåt eller kanot för att få uppleva hur vacker miljön är. Kanske vill man mata ankorna eller trampa trampbåt in i fontänen av vatten som skjuts upp när någon från land trycker på knappen. Om man inte är intresserad av att befinna sig i kanalen kan man alltid hyra cyklar och ge sig ut på färd längs vattnet. Det är dessutom vanligt att ha picknickar eller att mysa med en bok på gräsplätten intill kanalen. Bättre än så kan det inte bli.

Emporia

Inte får man glömma detta storslagna köpcentrum. Kanske undrar man vad som är så speciellt med en shoppingrunda, men Emporia är inget vanligt hederligt köpcentrum. Faktum är att Emporias yta är stor nog att klassas som Skandinaviens största köpcentrum. Med sina 230 butiker och restauranger är det en garanti att man hittar någonting som fångar ens intresse. Modernt, maffigt och massivt. Inte nog med att Emporia imponerar, vid sidan om finner man även Malmö arena samt en tågstation endast meter ifrån köpcentrets dörrar. Utöver tågstationen stannar också bussar konstant vid platsen för att släppa av förväntansfulla besökare. Det är alltså inga svårigheter att ta sig dit och ännu enklare att njuta av det fantastiska Emporia.

Topp 5 lyxhotell i Malmö

  1. Clarion Hotel & Congress Malmö Live
  2. MJ’s Hotel
  3. Mayfair Hotel Tunneln
  4. Quality Hotel View

Tags


You may also like

Barcelona

Istanbul

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350