februari 14

Lyxhotell Kraków

0  comments

Kraków är en intressant stad på många sätt. Med sin stora befolkning som till och med har gjort staden till Polens näst största stad om man räknar antalet invånare finns det många nya ansikten att träffa på. Även klimatet är ganska behagligt, då det vanligtvis aldrig blir alldeles för varmt eller kallt om man är van vid Sveriges väder. Temperaturen ligger på omkring -3 °C under vintern och +19 °C under sommaren. Perfekt väder för att åka ut och upptäcka vad Kraków har att erbjuda.

Unika platser att besöka i Kraków

Old Town

Om du brinner för arkitektur eller endast har ett intresse för att se vackra monument bör Old Town sannerligen stå med på att-göra listan. Polen är mer än stolta över den här platsen som är en av Centraleuropas mest iögonfallande arkitektoniska platser. Det är inte för intet som så många turister samlas för att skåda Old Town. En intressant förstadestination när man väl har nått Old Town är Royal Route, vilket är kröningsvägen som de polska kungarna tog när Kraków sågs som den kungliga huvudstaden mellan 1400- och 1600-talet. En fördel av att följa just den här vägen är att många intressanta sevärdheter kan skådas längs vägen. Utöver detta finns det en konstsamling på högsta våningen i nationalmuseet samt det näst äldsta universitetet i Centraleuropa. Old Town är alltså en plats som inte får missas!

Lost Souls Alley

Upplev det fartfyllda och skräckinjagande äventyret som väntar i Lost Souls Alley. Attraktionen går vanligtvis under beskrivningen som ett interaktivt museum där man rör sig från rum till rum. Längs vägen uppenbarar sig de mest skrämmande ljud och förlorade själar som hemsöker byggnaden. Många besökare håller med om att upplevelsen var över deras förväntningar och skrämmande som få.

Stortorget Rynek Główny

För de som vill känna av det riktigt mysiga stadslivet är det varmt rekommenderat att ta en tur hit. Vare sig man är någon som vill njuta av trevliga caféer och shoppa loss eller uppleva den rika kulturen och intressanta event har Stortorget någonting för alla. I december 2005 blev Stortorget till och med utsett till världens bästa torg av The Project For Public Spaces. Festivaler och event är sannerligen inte sällsynta, men en show som man inte bör missa är just under nyår. När julen knackar på dörren kan man även skåda underbara dekorationer som man säkerligen aldrig kommer att glömma.

Transport

Krakóws gator är generellt sätt i ganska gott skick. Trots detta är det enkelt att endast gå till de flesta platser i Kraków, då många intressanta upplevelser finns inom gångavstånd. Om man vill ta sig lite längre bort finns Krakóws centralstation där för att ta en till en rad olika platser. Tågen som avgår härifrån tar sig i princip runt hela Polen. Även andra länder är kopplade till detta järnvägsnät. Man kan exempelvis ta sig till Budapest, Moskva, Prag, Berlin, Lviv och Wien genom att sätta sig på rätt tåg. Det är därför enkelt att ta sig runt, och om man väljer att stanna i Kraków kan man som sagt oftast gå till fots.

De 5 bästa lyxhotellen i Krakow

  1. Sheraton Grand Krakow
  2. Hotel Copernicus
  3. Hotel Stary
  4. The Bonerowski Palace
  5. Hotel Unicus Palace

Tags


You may also like

Barcelona

Istanbul

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350