Lyxhotell Bangkok

Bangkok, som är beläget i norra delen av landet, är Thailands största stad samt huvudstad. Staden är full av kultur och nya skyskrapor blandas med gamla traditionella byggnader. Med sina 8 miljoner människor är det svårt att tro att staden har sina rötter i en liten handelsport från 1400 talet. Bangkok var en nyckelspelare för landets modernisering och är idag Thailands mest viktiga stad både politiskt och ekonomiskt. Som turist kan det vara lite svårt att veta vart man ska gå för de bästa upplevelserna, men fortsätt läsa så får du veta mer. 

Shopping 

En av de mest märkvärdiga sakerna att göra i Bangkok är att uppleva marknaderna och shoppingdistrikten. Staden har ett stort utbud av både inhemska och utländska varor. Här kan du finna allt från billiga kläder och traditionella små souvenirer till välkända märken. 

Bangkoks största marknad är Chatuchaks helgmarknad. Marknaden inhyser ca 8000 olika stånd som alla säljer sina egna varor. Chatuchaks marknad är en övertäckt marknad som är indelad i 27 olika sektioner och har olika ingångar. Marknadens olika sektioner säljer varor i olika kategorier så som mat och dryck, färska och torkade matvaror, växter, antikviteter, keramik, möbler och inredning, kläder, böcker och husdjur. Ett tips är att ha mycket tid till hands inför en shoppingrunda här då det finns så mycket att titta på. 

Världens tionde största shopping center är Bangkoks CentralWorld. Här finner du en mix av shopping och aktiviteter. Gallerian har även en isrink på andra våningen och två olika helgedomar. En annan galleria som också är värd ett besök är Siam Paragon. Till skillnad från CentralWorld så är Siam Paragon ett lite mer hippt ställe där du hittar alla de senaste trenderna. Denna galleria erbjuder även den aktiviteter utöver shopping. Här finns exempelvis sydostAsiens största akvarium. 

Sevärdheter 

Bangkoks Grand Palace är ett absolut måste om man befinner sig i staden. Palatset som byggdes 1782 har en lång och anrik historia. Till en början var det herresätet för Thailands kungahus, och var hem åt kungafamiljen fram till år 1925. Idag är det en turistattraktion men används fortfarande för olika officiella event. Palatset är en vackert ståtlig byggnad med otaliga rum, pavilloner, och trädgårdar. I anslutning till palatset ligger också Smaragdbuddhans tempel. 

En annan plats fylld av kultur är Bangkoks nationella museum. Detta museum innehar Thailands största kollektion av historiska artefakter och Thailändsk konst. Museét har mycket intressanta saker att kika på så som antika dockor, kinesiska vapen och ädla stenar. På torsdagar erbjuds även guidade turer på engelska. 

Ett lite modernare museum som kan vara intressant att besöka i Bangkok är Madame Tussauds. Som många vet så kan man hos Madame Tussauds skåda otroligt verklighetstrogna vaxdockor av kända figurer. Under ett besök hos Tussauds kan man komma nära dockorna och ta selfies om man så önskar. Detta har blivit mycket populärt på de olika Madame Tussauds som finns och ett besök hit är att rekommendera. 

Mat och dryck 

Thailändsk cuisine är något utöver det vanliga. Med fräscha och rika smaker är det ett nöje att äta. Befinner man sig i Bangkok så ska man prova på den street food som erbjuds. Maten är otroligt billig och man får mycket för pengarna. Några av de mest populära rätterna är satay, nudlar och kyckling ris. 

Vill man uppleva Thailändsk mat på ett lite annorlunda vis så erbjuds det fantastiska middagskryssningar på Chao Phraya floden. Kryssningarna tar ca två till tre timmar och du får prova på en Thailändsk buffé följd av en middag. Allt detta sker samtidigt som du får lyssna på ett liveband spela musik och traditionella dansare sätter upp en show. Dessutom så går kryssningen förbi många av de stora landmärkena så du har chans att se dom upplysta från floden. 

De 5 bästa lyxhotellen i Bangkok

  1. Mandarin Oriental, Bangkok
  2. The Okura Prestige Bangkok
  3. Sheraton Grande Sukhumvit, A Luxury Collection Hotel
  4. The Peninsula Bangkok