mars 27

Hotell Köpenhamn

0  comments

Nära och bra, som man brukar säga. Dock finns det många fler fördelar med att ta en tur till Köpenhamn än dess lämpliga och lättåtkomliga läge. Med den stora mängden intressanta platser att ta del av och alla de sevärdheter att uppleva är Köpenhamn väl värt ett besök. Turistattraktionerna är många, men nedan ska vi gå igenom några av de mest populära alternativen och listar även olika hotell Köpenhamn.

Intressanta turistattraktioner

Den lilla sjöjungfrun

En gåva i form av en staty från den danske bryggaren Carl Jacobsen ligger belägen i Danmarks huvudstad. Den vackra statyn föreställer en kvinna som har gett upp sitt liv i havet för att förenas med en prins. På stenen i vattnet sitter hon sedan och väntar på att få syn på prinsen. Den imponerande statyn är gjord av brons och granit, och har under åren fått utstå ett par bakslag. Vandalism har några gånger lett till att statyn har modifierats, men detta har dock lagats alla gånger. Den lilla sjöjungfrun sitter än idag på stenen i Köpenhamns hamn där man kan komma och besöka henne närhelst man vill.

Den blå planeten

Ett akvarium som synnerligen ser intressant ut och är lika unikt på utsidan som insidan. Vad kan man förvänta sig av den här platsen? Först och främst är just detta akvarium det största i norra Europa och har därför mycket att erbjuda. När man stiger in i Den blå planeten ska det kännas som om man är i vattnet med alla de häftiga djuren, och vatten finns därför på alla sidor. Valmöjligheter i form av många vägar att välja mellan är en verklighet här, och man får själv välja vilken stig man ska ta. På så sätt blir det en unik och spännande upplevelse vid varje besök.

Mat och affärer

Nyhavn

Det finns inte mycket annat att säga än ”wow”. Den här vackra platsen har blivit så populär att folk från när och fjärran tar sig dit för att skåda den vackra omgivningen och äta på de mysiga restaurangerna. Sommaren är en tid då Nyhavn blomstrar, och visst är det skönt att ta en glass på ett härligt café medan man tittar ut över båtarna. En utstickande aspekt av just Nyhavn är de intressanta husen. Var och en i olika färger, och var och en unika. Trots att somrarna har mycket att bjuda på är Nyhavn även mycket populärt under vintern. Med juldelikatesserna och julmarknaden är det en garanti att ha roligt i Nyhavn.

Strøget

I hjärtat av Köpenhamn finner du mötesplatsen för många turister och lokalbefolkning. Med en stor mängd affärer, ett flertal café och intressanta gatumusikanter har man aldrig en tråkig sekund. Strøget är långt nog att man har gott om roliga event att uppleva. Vare sig det är shopping med sina bästa vänner eller fika med sin familj har Strøget någonting för alla. Utöver dessa aktiviteter finns här även kulturella verk att skåda såsom Helligåndskirken och Storkespringvandet. Det är garanterat ett fantastiskt äventyr att besöka Köpenhamn och se vad staden har att erbjuda.

De bästa lyxiga hotell Köpenhamn:

1. Hotel D’AngleterreKongens Nytorv 34, Köpenhamn 1050, Danmark

Hotell Köpenhamn D’Angleterre
Källa: http://www.dangleterre.com/

 

2. Copenhagen Marriott HotelKalvebod Brygge 5, Köpenhamn 1560, Danmark

Hotell Köpenhamn Marriot
Källa: http://www.marriott.com/hotels/travel/cphdk-copenhagen-marriott-hotel/

 

3. Nimb HotelBernstorffsgade 5, Köpenhamn 1577, Danmark

Hotell Köpenhamn Nimb
Källa: http://www.nimb.dk/

 

4. Radisson Blu Royal Hotel CopenhagenHammerichsgade 1, Köpenhamn 1611, Danmark

Hotell Köpenhamn Radissonblu
Källa: https://www.radissonblu.com/en/royalhotel-copenhagen

Detta var vår fyra bästa lyxiga hotell Köpenhamn listan.


Tags

Hotell Köpenhamn, Köpenhamn, Lyxhotell Köpenhamn


You may also like

Barcelona

Istanbul

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350