februari 13

De 5 bästa och lyxigaste hotell i New York

0  comments

New York City – En stad med oändliga möjligheter

De 5 bästa och lyxigaste hotell i New York listas efter beskrivningen.

New York City ligger i nordöstra USA, i den sydöstra delen av delstaten New York. Staden har byggt mycket av sin betydelse som handelsplats genom sin placering vid Hudsonflodens mynning, vilken övergår i en naturligt skyddad hamn och sedan ut till Atlanten. Större delen av staden är byggd på de tre öarna Long Island, Manhattan och Staten Island.

Som en av världens största städer är New York City ett händelsernas centrum med berömda platser att hitta vart man än vänder sig. Här hittar vi bland annat de berömda sevärdheterna Empire State Building, Frihetsgudinnan, Brooklyn Bridge och Central Park. Vi hittar även det legendariska teaterdistriktet Broadway, mängder av populära museer och för den som vill shoppa, äta och dricka i världsklass är detta en stad som inte gör någon besviken. Alla tider på året och alla tider på dygnet är New York City-tid!

Fakta om New York City

Grundades: 1624 (första permanenta bosättningen)
Delstat: New York
Smeknamn: Staden som aldrig sover, Världens huvudstad, Gotham
Yta: 1 213,4 km2
Befolkning: 8 550 405 (juli 2015)
Besökare: 58,3 miljoner per år

New York Citys besökare har verkligen världen för sina fötter. Staden bjuder på en energi, en puls och en stil som inte går att jämföra med någon annan plats i världen. Nedan kan du läsa om några av de platser som fångar upp denna atmosfär och som gör New York City till vad det är.

Berömda landmärken

Ett populärt turistmål i New York City är Frihetsgudinnan eller ”Liberty Enlightening the World” (vilket är det officiella namnet) vid stadens hamn. Denna designades av Frédéric Auguste Bartholdi, byggdes av Gustave Eiffel 1886 och gavs som en gåva från Frankrike till Amerika. Statyns fackla lyser mer än 90 meter ovan marken. För att få en bra utsikt till statyn är Battery Park ett bra läge. Härifrån kan man även ta en färja till Liberty Island för en närmare titt. Att förboka biljetter är en god idé, särskilt om man vill ta sig in i statyn, då dessa biljetter ofta säljer slut.

Tillsammans med Frihetsgudinnan utgör the Empire State Building New York Citys mest berömda landmärken. Byggnaden öppnade sina dörrar 1931 och mäter med sina 102 våningar totalt 381 meter på höjden. Fram till 1972 var Empire State Building världens högsta byggnad och har setts som ett landmärke och en symbol för staden sedan sitt öppnande. Här hittar du bland annat två observatorier. Ett av dem ligger på den 102:a våningen och erbjuder vyer på upp till 12 mil på klara dagar, där man kan se ända till grannstaterna New Jersey, Pennsylvania, Connecticut och Massachusetts.

Matkulturer från hela världen

Du skulle kunna äta middag varje kväll under ett års tid och fortfarande inte ha testat all den fantastiska mat som New York City har att erbjuda. Oavsett om du är ute efter en riktigt amerikansk måltid eller om du är sugen på förstklassig mat från andra delar av världen är denna stad ett äkta paradis för matälskaren.

Ta en promenad på Lower Manhattan och upptäck en myriad av olika matställen och restauranger. Till några av de mest ikoniska maträtterna i New York City hör Pekinganka på Peking Duck House, Black cod på Nobu, Pastrami på rågbröd på Katz’s Delicatessen, Falafel på Mamoun’s och Superiority burgare på Superiority Burger.

De 5 bästa och lyxigaste hotell i New York

1. The Beekman, A Thompson Hotel, 123 Nassau St, New York, NY 10038-2415

Hotell New York The Beekman
källa: http://www.thebeekman.com

 

2. Crosby Street Hotel, 79 Crosby Street, New York, NY 10012

Hotell New York Crosby Street Hotel
källa: https://www.firmdalehotels.com/hotels/new-york/crosby-street-hotel

 

3. The Towers at Lotte New York Palace, 455 Madison Avenue, New York, NY 10022-6845

Hotel New York The Towers at Lotte New York Palace
källa: https://www.lottenypalace.com/towers

 

4. Baccarat Hotel & Residences New York, 28 West 53rd Street, New York, NY 10019

Hotell New York Baccarat Hotel & Residences New York
källa: http://www.baccarathotels.com/

 

5. The Pierre, A Taj Hotel, New York, 2 East 61st Street at Fifth Avenue, New York, NY 10065

Hotell New York The Pierre, A Taj Hotel,
källa: https://taj.tajhotels.com/en-in/the-pierre-new-york

Detta var vår lista på hotell i New York.


Tags


You may also like

Barcelona

Istanbul

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350