Hotell i Bergen 

Norges näst största stad Bergen är en plats fylld av historia varvat med moderna aktiviteter. Belägen uppe i norr är staden omringad av både berg och fjordar. Bergen är en stad med anor tillbaka till 1000 talet och har en lång historia som en av de stora handels knutpunkterna i Europa. Trots att staden har härjats av bränder genom tiderna så återstår idag mycket av dess historiska charm och många byggnader och andra platser står kvar än idag. Bergen är ett perfekt resmål för den som vill varva historiska sevärdheter med aktiviteter. 

Sevärdheter  

En av Bergens mest kända platser är Bryggen. Denna historiska plats har blivit mycket populär bland besökare och finns med på Unescos världsarvslista. Planerar man en resa till Bergen är Bryggen en plats som bara måste besökas. Traditionellt sett var Bryggen en av Nordens största handelsplatser. Med sina idylliska hus och långa historia har platsen idag blivit en av de mest välbesökta i Norge, och älskas både av lokalbefolkning och besökare. Från Bryggen har man också nära till många av Bergens andra attraktioner, inklusive linbanan Fløibanen. 

Vill ha uppleva Bergen på ett unikt vis ska man passa på att ta Fløibanen linbana upp till toppen av berget Fløyen för en panoramisk vy av staden och dess omgivning. På vägen upp hinner man se hela Bergen, och väl uppe kan man beundra utsikten samtidigt som man tar sig en liten vandring. Detta är även en aktivitet som är rolig för barn i alla åldrar. Uppe på toppen finns det även en restaurang, souvenirshop och lekplats att tillgå. 

Vill man lära känna Bergens kultur på nära håll ska man passa på att besöka ett av alla de museum som finns i staden. Ett av de museum som kanske är mest känt idag är Edvard Griegs muséet. Edvard Grieg var en känd poet och författare under sin tid och hans hus står kvar idag. Besöker man detta museum kan man se hur författaren levde då allting finns bevarat. Från hus och möbler till trädgården och omgivningarna.  

Aktiviteter  

Är man sugen på lite mer fartfyllda aktiviteter har man mycket att välja på i denna underbara stad. Då Bergen är omringat av sju olika berg finns det många tillfällen för roliga dagsutflykter. Vill man kan man ta med sig en matsäck och ge sig ut på vandring på ett av de olika bergen. Vidare finns det också många platser som erbjuder cykeluthyrning för de som vill.  

Vandringslederna kan även upplevas från hästryggen. Det finns två olika stall som organiserar guidade turer för ridsugna. Här får du en upplevelse utöver det vanliga. Turerna hålls av erfarna guider och ridinstruktörer och slingrar sig upp på bergen där man får en fin utsikt över staden. Riderfarenhet är inget som krävs och du som aldrig suttit på en hästrygg förut har chansen att lära dig rida med kunniga instruktörer inför turen. 

Letar man efter ett lite mer fartfyllt äventyr kan man prova på kajak eller kanotpaddling på en av fjordarna. Här erbjuds även forsränning. Det erbjuds många olika dagsturer där forsränning på Voss varvas med båtsafari, linbanor och cykelturer. Väljer man att prova på något av detta så får man sällskap av guider och instruktörer med lång erfarenhet. 

Mat och Shopping 

I Bergen finns det ett stort utbud av shopping. Antingen så kan man ta sig till stadens centrum där de stora galleriorna finns belägna. Där finns shopping för alla med stora sortiment inom diverse områden. Vill man ha något mer unikt kan man söka sig till de souvenirshopar som finns belägna mitt i staden och på Bryggen. 

En shopping destination som måste besökas är Bergens Fiskmarknad. Marknaden har varit en mötesplats för handelsmän och fiskare sedan 1200 talet. Marknaden är utomhus och du har tillfälle att prova på traditionella norska rätter samt köpa med dig fisk, frukt och grönt. 

Bergen Card 

Ett tips om man ska åka till Bergen är att införskaffa det så kallade Bergen kortet. Detta kort ger dig gratis eller rabatterat inträde till olika museum, attraktioner och guidade turer. Du får också rabatt hos de flesta caféer och restauranger. Även vissa färdmedel är gratis med detta kort. Kortet finns att köpa både online och hos olika försäljare med olika tidslängder för att passa dina behov. 

Ta dig till en av dessa lyxhotellen i Bergen

  1. Thon Hotel Rosenkrantz
  2. Klosterhagen Hotel
  3. Hotel Oleana
  4. Hotel Park Bergen
  5. Hotel No 13