mars 24

Hotell Dubai – De sex lyxigaste hotellen

0  comments

Dubai – Fascination och äventyr i arabvärlden

Vår hotell Dubai lista kommer efter beskrivningen.

Dubai är huvudstad i emiratet Dubai och ligger vid Persiska vikens kust i Förenta Arabemiratens nordöstra del. Staden är känd för sin varma gästfrihet och sitt rika kulturarv. Här kommer du att hälsas av solsken oavsett vilken tid på året du kommer och av en generös och välkomnande lokalbefolkning.

Den bästa tiden att besöka Dubai är mellan november och april, då temperaturen ligger strax över 30 grader. Under sommarmånaderna kan det bli extremt varmt med upp till 48 graders värme, vilket kan vara ohälsosamt, särskilt om man är ovan vid sådana temperaturer. Tänk också på att den muslimska fastemånaden Ramadan som infaller under sommaren kan innebära striktare regler för klädsel och ätande i offentlighet än vanligt och att barer och nattklubbar håller en lägre profil (men de är fortfarande öppna).

Fakta om Dubai

Grundades: 1833
Emirat: Dubai
Smeknamn: Mellanösterns Las Vegas
Yta: 4 114 km2
Befolkning: 2 714 719 (januari 2017)
Besökare: 14,2 miljoner per år

Spännande öknar, vackra stränder, lyxiga shoppingcentra samt en rad fascinerande attraktioner väntar dig i Dubai. Varje år besöks staden av både miljontals affärsresande och semesterfirare och oavsett vilken av kategorierna du tillhör finns det gott om attraktioner och människor som är här för att se till att din vistelse kommer att bli fantastisk!

Shopping i världsklass

En sak som är säker med Dubai att här kan du shoppa tills du storknar och ändå vilja komma tillbaka för mer. Staden erbjuder köpcentra av allra högsta klass som tar shoppingupplevelsen till nya höjder.

Det palatsliknande Dubai Mall är med sina 1200 butiker världens största köpcentrum. Vid foten av Burj Khalifa ligger denna kolossala konstruktion på 1,1 miljoner kvadratmeter. Här kan du shoppa i klädesbutiker med märken från Armani till Zara samt affärer för böcker, elektronik, godis och mycket annat. I Dubai Mall hittar du dessutom Dubais akvarium, nöjesfält för barn samt Dubais skridskobana.

Ett annat populärt köpcentrum som är värt ett besök är Ibn Battuta Mall som blandar shopping med kul. Köpcentrumet är inspirerat av äventyraren och upptäcktsresanden Ibn Battuta och de sex olika delarna representerar de olika regionerna som han reste genom: Andalusien, Egypten, Persien, Tunisien, Indien och Kina. Centrat kan även besökas bara för sin interiör med bland annat en praktfull handmålad kupol i den persiska delen, en ståtlig lejonfontän i den andalusiska delen och pyramider i den egyptiska delen. Utöver 275 butiker har köpcentrumet även plats för 50 matställen och 21 biosalonger.

Äventyr i öknen

Om du behöver en paus från shoppingen eller om du inte vill shoppa överhuvudtaget kanske en tur till öknen kan locka dina sinnen? Höj pulsen med en tur i en Jeep över de gyllene sanddynorna. Kör själv eller åk med en guide som berättar om landskapen och om dess befolkning. Det finns möjlighet att åka på en kvällstur som avslutas i ett läger tillsammans med beduinerna som bjuder på traditionell mat och underhållning. Att uppleva stjärnhimlen i öknen är en upplevelse du sent kommer att glömma!

Gillar du snowboarding kan du även testa på dess ökenmotsvarighet – sandboarding, även känt som sandsurfing. Den här sporten går ut på att åka längs sanddynorna med fötterna fastspända på en bräda. I Dubai hittar du flera arrangörer som anordnar turer till öknen av olika äventyrsnivåer.

De sex bästa hotell Dubai:

1. Residence & Spa at One&Only Royal Mirage Dubai, Al Sufouh Road | Jumeirah Beach Road, Dubai 37252, Förenade Arabemiraten

Hotell Dubai Residence & Spa at One&Only Royal Mirage Dubai
källa: https://www.oneandonlyresorts.com/one-and-only-royal-mirage-dubai/

 

2. Raffles Dubai, Sheikh Rashid Road | Wafi, Dubai 121800, Förenade Arabemiraten

Hotell Dubai Raffles
Källa: http://www.raffles.com/dubai/

 

3. One&Only The Palm Dubai, West Crescent | Palm Jumeirah, Dubai 114843, Förenade Arabemiraten

hotell dubai one and only the palm
Källa: https://www.oneandonlyresorts.com/one-and-only-the-palm-dubai

 

4. The Address Dubai Marina, Al Marsa Street, 66 | Dubai Marina, Dubai 32923, Förenade Arabemiraten

hotell dubai theaddress
Källa: http://www.theaddress.com

 

5. Jumeirah Dar Al Masyaf at Madinat Jumeirah, Jumeirah Beach Road | Madinat Jumeirah Resort, Dubai 75157, Förenade Arabemiraten

hotell dubai jumeirah
Källa: https://www.jumeirah.com/en/hotels-resorts/dubai/madinat-jumeirah/dar-al-masyaf/

 

6. Grosvenor House Dubai, Al Sufouh Road | Dubai Marina, Dubai 118500, Förenade Arabemiraten

hotell dubai Grosvenor House
Källa: http://www.grosvenorhouse-dubai.com/

Det var hela vår hotell Dubai lista.


Tags


You may also like

Barcelona

Istanbul

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350