februari 14

De bästa lyxhotellen i Rom

0  comments

Rom är huvudstaden i Italien. Rom var även huvudstad i det romerska riket under antiken. Enligt legender så ska Rom ha grundats 753 f.Kr. på sju legendariska kullar. Detta av Romulus, bror till Remus och båda sägs ha blivit uppfödda av en varginna och sedan vuxit upp hos en herde. Under första århundradet efter Kristus, så kom Rom att bli ett centrum för Kristendomen. I Rom ligger även Vatikanstaten, platsen där påven håller till. I Rom finns det mycket att se då det bland annat finns lämningar från både antiken och tidig etruskisk tid samt från det romerska imperiet.  

Sevärdheter 

Rom är fyllt av sevärdheter, men ett par klassiska sådana du inte får missa är bland annat Colosseum, eller den Flaviska Amfiteatern som den egentligen heter. Detta var Romarrikets största arena och den invigdes av Kejsar Titus kring år 80. Här skedde Gladiatorstrider mellan Gladiatorerna själva så väl som mellan Gladiatorerna och vilda djur. 2007 kom Colosseum att utses till ett av världens sju nya underverk. 

Palatinen är den kulle som Titus Livius, en historieskrivare utpekade som platsen där Rom ska ha grundats. Det har dock hittats arkeologiska fynd som tyder på att kullen varit bebodd långt innan dess. På denna kulle har många kända namn bott, så som Octavianus, den första kejsaren, och Kejsare Augustus som tog över skalden Horatius hus. Denna finns det för övrigt kvar rester efter än idag. 

Piazza Venezia, torget mitt i Rom är ett måste när du besöker Rom. Här finns ett stort monument, Il Vittoranio, som är ett minnesmonument för när Italien blev enat 1861. 

Andra sevärdheter i Rom är bland annat Pantheon, Piazza Navona, Spanska trappan, Fontana di Trevi, Peterskyrkan och Sixtinska kapellet. 

Shopping 

Rom är den perfekta staden att shoppa i. Här hittar du mängder av märkeskläder och italienskt mode. Bland klädmärken hittar du Armani, Valentino, Benetton, Laura Biagiotti, Gucci, Fendi, Versace och många fler. 

Det finns även en mängd andra trevliga butiker att shoppa i när du besöker Rom. Allt från prylar till delikatesser, vin och möbler! Det finns även en loppmarknad, Porta Portese, som hålls varje söndag. Shoppinggator att besöka är bland annat Via dei Giubbonari, Via Cola di Rienzo, Via Nazionale och Via Appia Nuova. Vid Spanska trappan hittar du den dyraste och exklusivaste shoppingen.  

Mat & Dryck 

Även om många skulle säga att Italien, det är pasta, pizza och rödvin, så finns det bra mycket mer än så att äta och dricka här. Det finns flera trevliga restauranger så väl som trattorior att äta vid. Många gånger är det tre rätter som ingår i en traditionell italiensk måltid. Det är förrätt, som kallas för antipasto eller primi, det är varmrätt, secondi, med tillbehör, contorni. Sedan kommer desserten, som kallas dolce eller frutta.  

Kaffe är något som många dricker i Italien, då gärna cappuccino till frukost eller på förmiddagen. En espresso heter Un caffé, denna kan man få utspädd med vatten, eller så ber man om en dubbel espresso, som är un caffé doppio. Andra vanliga kaffesorter är Macchiato och Latte Macchiato.  

Nöjesliv 

När det kommer till nöjesliv i Rom, så börjar kvällen för många italienare på ett café  i Testaccio eller Ostiense. Här planerar man sin kväll. På dessa caféer säljs även biljetter till flera av de mest populära uteställena i Rom. En trendig klubb, med musik och dans är Goa, som ligger i Ostiense. I Testaccio finns många små mysiga ställen och det finns allt från små pianobarer till stora diskotek 

Sport/Äventyr 

I Italien är fotboll på blodigt allvar! Att se en match mellan Roms två lag, AS Roma och SS Lazio är en fantastisk upplevelse, oavsett om du gillar fotboll eller inte. 

Bästa lyxhotellen i Rom att bo på

  1. Appia Antica Resort
  2. Portrait Roma
  3. Lifestyle Suites Rome
  4. J.K. Place Roma
  5. The Fifteen Keys Hotel

Tags


You may also like

Barcelona

Istanbul

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350