De bästa hotellen på Las Palmas 

Las Palmas de Gran Canaria är huvudstaden på Gran Canaria, Kanarieöarna. Staden grundades 1478 av Juan Rejón och de kastilianska trupperna. Detta efter att de besegrade lokalbefolkningen, de så kallade guancherna. Denna stad har sedan dess växt sig allt större och idag är det den största staden på Kanarieöarna. Las Palmas är även den stad som var det första chartermålet för oss svenskar.  

Sevärdheter 

Las Palmas så väl som hela Gran Canaria är fylld med sevärdheter. Besöker du Gran Canaria, se till att åtminstone ta en guidad busstur runt ön! I själva Las Palmas finns det så klart en hel del att titta på. Las Palmas är uppdelad i flera områden, bland annat Vegueta och Triana. Dessa två stadsdelar tillhör de äldsta delar av staden. I Vegueta så finns Santa Ana katedralen, så väl som att det var i denna stadsdel som Christofer Columbus stannade till i på sin väg till Amerika. Det finns ett museum här som är uppfört efter honom och heter Casa de Colón. I Vegueta finns även Museo Canario, ett museum som uppfördes redan 1879.  Själva stadsdelen i sig är även det en sevärdhet, med smala gator och gamla hus. Stadsdelen Triana är Las Palmas viktigaste centrum för shopping, men även här finns det mycket att se. Bland annat Casa Museo de Pérez Galdós. Ett museum uppfört efter Kanarieöarnas mest kände författare. 

Andra sevärdheter och platser att besöka i Las Palmas är bland annat Santa Catalina parken, Ciudad Jardín och självklart stranden, Playa de las Canteras. 

Shopping 

Shoppingens mecka ligger i stadsdelen Triana, här är huvudgatan en gågata med mängder av shoppingmöjligheter. Det finns små butiker så väl som stora butikskedjor. Missa inte att besöka El Corte Inglés, som kan jämföras med ett NK, här finns allt du kan tänka dig! Andra shoppingcenter i Las Palmas annars är El Muelle, som ligger i hamnen bakom Catalinaparken, Las Arenas som ligger i ena änden av Las Cantera stranden eller så åker ni strax söder om Las Palmas till Las Terrazas och El Mirador. 

Mat & Dryck 

I Las Palmas finns det ett stort utbud av restauranger. Allt från genuina tapas, till internationella menyer till hamburgare från kända kedjor. Om du vill äta riktigt god fisk eller skaldjur så ska du testa Segundo Muelle Las Palmas. Restauranger annars som lokalbefolkningen själva besöker är El Novillo Precoz, El Churrasco Las Palmas och De Cuchara. På Playa del Canteras finns det även gott om bra restauranger för dig som vill äta en god bit mat. Dryck på Gran Canaria och Las Palmas är lokalproducerat vin, så väl som en iskall cerveza, alltså öl. Testa gärna öns egen ölsort Tropical, som bryggs strax utanför Las Palmas! 

Nöjesliv 

Det finns gott om nöjesliv i Las Palmas, och ett av de mest populära områdena är kring El Perto, där nattlivet är kring stranden och gatorna runt Santa Catalina parken. Åk gärna till Las Palmas och Gran Canaria under en av alla festivaler som sker, det är en upplevelse i sig! Bland annat har Las Palmas varje år ”Carnival de Las Palmas de Gran Canaria”. Den äger rum i februari och är en av Spaniens mest berömda karnevaler! 

Sport/Äventyr 

Gran Canaria är perfekt för dig som vill uppleva äventyr. Det finns jeepsafari, cykling, bergsvandring, dykning och mycket mer. Är du intresserad av sport, så har Las Palmas ett eget fotbollslag, UD Las Palmas. De har även en egen arena, Estadio Gran Canaria. 

De 5 bästa hotellen på Las Palmas

  1. Reina Isabel Hotel
  2. Bed&Chic Las Palmas
  3. Casa Mozart · Hotel Boutique
  4. NH Imperial Playa
  5. Santa Catalina Hotel