februari 16

Berlin

0  comments

Tysklands rika historia har lämnat efter sig en stad som numera inte kan beskrivas som annat än kulturens centrum. Med ett så stort antal fascinerande sevärdheter kan du stöta på alltifrån konstmuseer och klassiska byggnader till modernt mode och charmiga caféer. Bättre än, priserna i Berlin är ganska låga och man behöver därför inte oroa sig över om man har råd eller inte. Allt detta och mycket mer, endast en 45 minuters flygresa från Köpenhamn.

Upplevelser i Berlin

Berlinmuren

Det kommer säkerligen inte som en överraskning att Berlinmuren är först på listan. Med dess rika och tyvärr tragiska historia är den en inblick i en tid som är gången, en historia som vi alla bör minnas och lära oss från. De finns inte mycket kvar av den mäktiga muren, men det finns fortfarande platser där man kan se delar av den. Information om Berlinmuren på museer och guidade turer är heller inte sällsynt.

Berliner dom

Den här tyska domkyrkan med sin fantastiska kupol är någonting som man inte bör missa. Den är så mycket som 98 meter i höjd och har under åren dragit till sig en stor mängd turister. Den innehåller imponerade konstverk på insidan och vackra skulpturer på sin utsida. Även tavlor av glas, målningar och gravar går att finna på utsidan av Berliner dom. Allt som allt en mäktig byggnad att skåda.

Berlins museer

Berlin är en stad fylld av museer av olika slag, men på just museumön finner man de mest imponerande. Museumön –eller Museuminsel som den även kallas- är en del av en ö som ligger i floden Spree. Benämningen kommer ifrån det faktumet att fem olika museer ligger på ön, alla tillhörande de viktigaste museerna i världen. Kanske du vill ta en titt i Pergamonmuseet med det grekiska templet, eller varför inte Neues Museum med dess vackra statyer från Egyptens dåtid.

Shopping som passar allas plånböcker

Loppmarknad

Inte finns det någon mer intressant plats att fynda på än just loppmarknader, och Mauerpark är en av de mest kända. Kläder, smycken, porslin, klockor och mycket mer. Öppettiderna ligger mellan åtta på morgonen och sex på kvällen. Ett tips för att få varorna billigare är att besöka Mauerpark precis innan stängningstid. Dock är kanske de allra bästa sakerna redan köpta vid det laget.

Shopping som man känner igen

Gatan Tauenzienstraße är en plats som många turister och ungdomliga tyskar dras till. Här finner man nämligen väldigt kända affärer som man säkerligen mer än ett par gånger har besökt tidigare. Dock har man kanske aldrig fått den tyska upplevelsen. Affärerna som man finner på gatan är exempelvis Zara och H&M, men även dyrare kedjor såsom Hermés och Chanel. På grund av de många valmöjligheterna är den här platsen populär att besöka och passar en stor mängd personer. I närheten finner man även mysiga café som man kan besöka om man vill ta en paus i sitt shoppande. Tyskland har mycket att erbjuda och att ta en vecka eller weekend i Berlin är verkligen någonting att rekommendera.

Bästa lyxhotellen i Berlin

  1. Berlin Gorki Apartments
  2. Hotel am Steinplatz, Autograph Collection
  3. Regent Berlin
  4. Das Stue
  5. The Mandala Hotel
  6. Hotel Adlon Kempinski
  7. Hotel de Rome
  8. Grand Hyatt Berlin
  9. Waldorf Astoria Berlin
  10. Pullman Berlin Schweizerhof

Tags


You may also like

Barcelona

Istanbul

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350