Barcelona

Om du vill andas in den spanska kulturen finns det inget bättre sätt än att ta en tur till Spaniens näststörsta stad Barcelona. Med så mycket att uppleva och så många spektakulära verk att se är det enkelt att förstå hur Barcelona kom att bli den fjärde mest besökta staden i Europa. Med alla de färdmedel som Barcelona har att erbjuda kan man på ett enkelt vis ta sig från punkt A till B. Pendeltåg, förortsbanor, spårvagnar, bussar, bergbanor och tunnelbana för att bara nämna några. Då anländer man till den viktigaste frågan. Vad finns det att upptäcka i Barcelona?

La sagrada familia

Vid samtal om Barcelona kan man inte undgå att nämna det fantastiska La sagrada familia, eller som det kallas på svenska: Den heliga familjen. Den här katedralen är en byggnad som man inte får missa, då det av alla monument i Spanien inte finns något som är så populärt som La Sagrada Familia. En väldigt intressant aspekt av det enorma monumentet är hur bygget fortsätter än idag. En väldigt målmedveten man vid namn Gaudí började bygget vid 31 års ålder och tillbringade sedan hela sitt liv med att fullfölja sitt verk. Gaudí har nu varit död i mer än 80 år, men bygget fortgår än. La Sagrada Familias häpnadsväckande torn sträcker sig nära 100 meter ovan mark och är verkligen en syn för ögat.

Barcelonas akvarium

Om man tar med sig hela familjen kanske de yngre inte har något större intresse av en katedral, hur magnifik den än må vara. En plats som då alla kan njuta av är just Barcelonas akvarium. Upplev marinlivet så nära inpå att det nästan känns som om man befinner sig i det djupa blå med alla de häftigaste vattendjuren. L’Aquarium de Barcelona har mycket att erbjuda. Vare sig man vill skåda de praktfulla fiskarna ”in action” eller lära sig mer om havets varelser är Barcelonas akvarium någonting för Er.

Mat och dryck i Barcelona

När det kommer till måltiderna har man i Barcelona många valmöjligheter som passar ens individuella plånbok. Om man vill spara in på pengar finns det alltid gatukök där en kebabtallrik kostar omkring 30 kronor. Om man däremot vill slå på stort finns det självfallet väldigt lyxiga restauranger där en måltid kan kosta uppemot tusentals kronor. Snittpriset ligger dock på cirka 100 – 150 kronor, vilket betyder att man själv kan känna sig fram.

Om man letar efter god service och utsökt mat kanske man vill testa restauranger som inte ligger precis i centrum. Där turister samlas är det enklare att höja priserna, vilket betyder att restauranger där det finns som mest turister vanligtvis är dyra. Många platser lite längre bort ifrån centrum har mycket att erbjuda till lite lägre priser, samtidigt som man slipper en drös med turister och fullsatta områden. Samtidigt är dock turistområdena oftast tryggare, så man bestämmer själv vart man vill åka och vad man föredrar. Var man än befinner sig i Barcelona kan man räkna med att det blir ett äventyr som man sent kommer att glömma.

Bästa lyxhotellen i Barcelona

  1. H10 Casa Mimosa
  2. Mercer Hotel Barcelona
  3. Yurbban Passage Hotel & Spa
  4. Hotel The Serras